Egyéb

Mi az a hőszivattyús fűtés?

MI AZ A HŐSZIVATTYÚS FŰTÉS?

A hagyományos fűtési rendszerekkel ellentétben a hőszivattyú a fűtési energiát hőcserélő megoldással a környezetből alacsony villamosenergia-fogyasztás mellett nyeri ki. Egyszerű működési elven alapul: amikor a hőszivattyú a környezetből (levegő, föld vagy víz) átveszi a hőenergiát, akkor egy olyan folyamat zajlik le, amelynek eredményeként a melegvíz bekerül a lakótérbe. A hőszivattyúk fűtés mellett nyáron a helyiségek hűtésére és a szükséges melegvíz előállítására is alkalmasak!

Ha igazán jelentős energiát szeretnénk megtakarítani, akkor érdemes a lakóépület sajátosságaihoz, a család létszámához, szokásaihoz jól illeszkedő hőszivattyú működéséhez ragaszkodnunk.

A hőszivattyús fűtés előnyei

Energiatakarékos, költséghatékony, a jövőben is biztonságos és környezetkímélő – ezek azok a paraméterek, amelyekkel egy modern és szakszerűen telepített hőszivattyúnak rendelkeznie kell. Nézzük meg az előnyeit.

Kényelmes és egészséges

Egészségesebb és állandó hőmérsékletű környezetet teremt, miközben a szűrőknek köszönhetően javítja a beltéri levegő minőségét. Egyszerű a használata és a beállítása.

Hatékony és olcsó

A természetes és ingyenes forrásból nyert energia hatékonyan képes megsokszorozni az elektromos teljesítményt és megtermelni a hasznos hőt. A környezeti körülményektől függően akár ingyenesen is biztosíthatja a szükséges energiát.

Megbízható és fenntartható

A hőszivattyúk már jó ideje tartósan és komoly sikereket felmutatva működnek a nagy légkondicionálási és fűtési igényű ágazatokban, raktárakban és csarnokokban. Napjainkban gyorsan terjed a technológia alkalmazása a lakossági felhasználás területén is. A tapasztalatok alapján hosszú élettartam és megbízhatóság a jellemzőjük.

Mivel megújuló forrásokból származó energiát használnak a hőszivattyúk, így hozzájárulnak a széndioxid kibocsátás csökkentéséhez, a környezetünk védelméhez.

Komoly megtakarítás érhető el

Energiahatékonysága csökkenti a villanyszámlánk költségét, gáz felhasználására pedig nincs is szükség, így a pénztárcánkat is kíméli. Napelemekkel kombinálva akár a teljes energetikai önellátás is elérhető.