Klíma webáruház

Kazettás mennyezeti klímák

kazettás mennyezeti klíma is az osztott klíma más néven split klíma rendszerek körébe tartozik, vagyis egy kint és egy bent elhelyezett szerkezet meglétével kell számolni. Az alapvető eltérés a kazettás mennyezeti klíma technológia esetén a beltéri egység láthatatlan elhelyezése (egy álmennyezet mögé rejtik) illetve a kondenzvíz elvezetésének jóval praktikusabb, kényelmesebb módja. A többi split klíma (parapetes, oldalfali stb.) esetén ugyanis a termelődő kondenzvíz a kültéri egységben gyűlik össze, így ott kell külön megoldást találni az elvezetésre, míg itt a beltéri egységbe beépített csendes szivattyú szívja el a kondenzvizet. Ez az a részlet, amely miatt fokozottan oda kell figyelni a kazettás klíma tisztántartására

Az „utas” megjelölések a kazettás klímáknál a légfújást jelölik, illetve hogy az egy irányból (egy utas) két irányból (két utas) vagy négy irányból (!) ( négy utas) fújjon a készülék. Van egyébként körben fúvós kivitelezés is.

kazettás mennyezeti klíma előnye egy még esztétikusabb látvány (a készülék nagy része egy un. álmennyezet mögé kerül). Ideális nagyobb helyiségek illetve irodák, éttermek, szórakozóhelyek klíma felszerelésére.